Jednoduchý recept

Pěna z borůvek a rybízu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 46989

Ingredience

300 g Borůvky
60 g Cukr krupice
40 g Cukr moučkový
300 g Rybíz červený
600 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sušenky Club - máslové
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 424kJ
7% Sacharidy 26 g
34% Tuky 26 g
0% Sodík 1 mg
4% Bílkoviny 3 g

Pěna z borůvek a rybízu postup přípravy receptu:

1

Polovinu borůvek a rybízu, 2 lžíce cukru krupice a trochu vody dáme na suchou pánev a zahříváme, až ovoce začne měknout a pouští šťávu. Ještě horké protlačíme přes cedník a necháme vychladnout.

2

V míse ušleháme šlehačku se zbytkem krupicového cukru, opatrně vmícháme zbylé ovoce(pár kuliček od obou druhů si necháme na ozdobu) a nakonec vylisovanou šťávu. Pěnu rozdělíme do pohárů a posypeme nadrobenými máslovými sušenkami a ozdobíme v moučkovém cukru obalenými kuličkami borůvek a rybízu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept