Jednoduchý recept

Selská polévka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Selská polévka 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 47

Ingredience

1 l Hovězí vývar základní
150 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 hrst Nudle vaječné
0,6 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
6,6 g Sůl
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 92 kcal
Kilojoule 385kJ
2% Sacharidy 8 g
7% Tuky 5 g
26% Sodík 521 mg
7% Bílkoviny 4 g

Selská polévka postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme 20 minut.

2

Před koncem varu polévku zjemníme mlékem a ještě krátce povaříme.

3

Nakrájené žampiony podusíme na lžičce másla a přidáme do polévky.

4

Polévku důkladně provaříme.

5

V osolené vodě uvaříme nudle, propláchneme je ve studené vodě a necháme okapat.

6

Nudle vložíme do hotové polévky.

7

Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Polévku můžeme ochutit polévkovým kořením.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept