Selská polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
92 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
406 mg
Cukr
207 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme 20 minut.
  • 2
    Před koncem varu polévku zjemníme mlékem a ještě krátce povaříme.
  • 3
    Nakrájené žampiony podusíme na lžičce másla a přidáme do polévky.
  • 4
    Polévku důkladně provaříme.
  • 5
    V osolené vodě uvaříme nudle, propláchneme je ve studené vodě a necháme okapat.
  • 6
    Nudle vložíme do hotové polévky.
  • 7
    Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.