Matjesy v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Matjesy v pivním těstíčku
Matjesy v pivním těstíčku
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47003 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Matjesy - filet |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
Na těstíčko | |
---|---|
180 g | Mouka polohrubá |
30 ml | Olej rostlinný |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 86,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Matjesy - filet, Mouka pšeničná hladká, Mouka polohrubá, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Matjesy v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme pivo s olejem, vejci, solí a vmícháme mouku. V hladkém těstíčku namáčíme matjesové filety, které jsme předem obalili v hladké mouce. |
2 | Filety smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. |