Recept

Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 47016

Ingredience

2 ks Chilli paprička
200 g Hrášek
4 ks Jehněčí koleno
50 g Kapary
30 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
200 g Čočka jedlá
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 038kJ
15% Sacharidy 55 g
27% Tuky 20 g
14% Sodík 283 mg
43% Bílkoviny 24 g

Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ještě před pečením masa naložíme do vody čočku.

2

Očištěné koleno na několika místech nařízneme a ošpekujeme. Dáme do pekáče spolu s nakrájenou šalotkou a česnekem a pečeme v horké troubě doměkka.

3

Mezitím připravíme omáčku. Rajčata nakrájíme na kostičky a orestujeme je na rozpáleném oleji. Přidáme k nim chilli a kapari. Můžeme přidat i šťávu z pečeného kolena.

4

Nakonec rozmixujeme hrách a smícháme s namočenou červenou čočkou na kaši.

5

Koleno poté podáváme spolu s kaší z luštěnin, přelité rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept