Hlávkový salát se slaninou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát se slaninou a vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 4702 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Salát hlávkový |
40 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 252,1mg |
Draslík | 99,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hlávkový salát se slaninou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Rozdělíme do misek a přelijeme nálevem z vody, soli, cukru, octa a pepře. |
3 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a necháme prochladnout. |
4 | Nakonec salát přelijeme slaninou a ozdobíme čtvrtkami vajec. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.