Recept

Hlávkový salát se slaninou a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 4702

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Salát hlávkový
40 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 618kJ
1% Sacharidy 4 g
14% Tuky 11 g
11% Sodík 228 mg
17% Bílkoviny 10 g

Hlávkový salát se slaninou a vejci postup přípravy receptu:

1

Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

2

Rozdělíme do misek a přelijeme nálevem z vody, soli, cukru, octa a pepře.

3

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a necháme prochladnout.

4

Nakonec salát přelijeme slaninou a ozdobíme čtvrtkami vajec.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Vejce předem uvaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept