Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 600 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 560 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 47029

Ingredience

5 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
150 g Cibule
300 g Karotka
40 g Olej slunečnicový
50 g Petržel kořen
300 g Rajčata
5 kg Telecí kosti
2 l Voda pitná
0,5 l Víno červené
5 l Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 732kJ
3% Sacharidy 12 g
8% Tuky 6 g
33% Sodík 665 mg
19% Bílkoviny 11 g

Demi-glace Ambiente postup přípravy receptu:

1

Telecí kosti nasekáme na kostky a vložíme do velkého litinového kastrolu s rozpáleným olejem a opečeme dozlatova. Ke kostem přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kostičky a dále opékáme dotmava. Přidáme oloupanou nakrájenou cibuli a dopékáme při teplotě 200°C. Během pečení musíme dávat pozor, aby se obsah pekáče nespálil a nezhořkl. Když jsou kosti dostatečně tmavé, přidáme rajčata San Marzano a necháme chvíli zkaramelizovat.

2

Kastrol s opečenými kostmi a zeleninou vyndáme na plotnu, zalijeme červeným vínem Bordeaux Médoc a necháme víno vyvařit. Pak vše zalijeme ledovou vodou a ledovým telecím vývarem. Takto zchlazené kosti znovu pomalu přivedeme k varu. Jakmile vše začne vřít, přilijeme trochu studené vody a dále necháme pomalu na velmi mírném plameni „táhnout“ nejméně 6 hodin. Po celou dobu z povrchu vývaru sbíráme tuk a pěnu. Po 6 hodinách vývar přes plátno scedíme do čistého hrnce a necháme redukovat na požadovanou hustotu.

3

Správný demi-glace má být tmavý, čirý a po vychladnutí má ztuhnout jako rosol.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept