Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 29 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 47067

Ingredience

2 ks Bageta
250 g Kompot mandarinkový
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 ks Pomeranče
200 g Salát ledový
12 ks Scampi
3 špetka Sůl mořská
Marináda
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř červený celý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 256kJ
27% Sacharidy 96 g
51% Tuky 38 g
58% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Scampi s pomerančem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu: do misky nalijeme extra panenský olivový olej, přidáme čerstvě pomletý červený pepř, citrónovou šťávu a sůl.

2

Scampi vložíme do misky, promícháme s marinádou a necháme je odležet asi 20 minut. Poté je vyjmeme z marinády a necháme odkapat.

3

Bagetu pokrájíme zešikma na plátky. Omyjeme a osušíme sladké pomeranče. Oloupeme je a jednotlivé plátky dobře očistíme od bílé dužiny. Scedíme mandarinkový kompot a ovoce necháme okapat. Omyjeme salátové listy, vodu setřepeme a listy necháme oschnout.

4

V pánvi si rozpálíme máslo s olejem na správnou teplotu a scampi restujeme z každé strany dozlatova. Restujeme je přibližně po 2 minutách z každé strany. Poté je vyjmeme, posypeme podle chuti mořskou solí a citrónovým pepřem.

5

Na plátky bagety položíme listy salátu, plátky pomeranče, restované scampi, na ně dáme plátky mandarinky a vše zachytíme párátky, jako jednohubky. Podáváme teplé i studené.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept