Jednoduchý recept

Kompot z rebarbory pečený v troubě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47072

Ingredience

200 g Cukr moučkový
100 g Maliny
1 kg Reveň (Rebarbora)
1 ks Skořice celá
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 24 kcal
Kilojoule 99kJ
2% Sacharidy 6 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Kompot z rebarbory pečený v troubě postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 200 °C. Řapíky rebarbory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 4cm kousky. Svaříme cukr s vodou. Nakrájenou rebarboru naskládáme do pekáčku, posypeme čerstvými malinami (můžeme použít i mražené), zalijeme cukrovou vodou, překryjeme alobalem a pečeme 30-35 minut uprostřed trouby při 180 °C. Kompot podáváme horký nebo vlažný. Jinak ihned plníme do sterilizovaných nebo horkou vodou vypláchnutých sklenic a pořádně uzavřeme.

Poznámka

Rebarbora vařením ztrácí barvu, proto se do kompotu přidávají maliny pro zvýraznění barvy. Většinou se používají maliny mražené, protože rebarbora a maliny dozrávají v různé době.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept