Jednoduchý recept

Želé z rybízu v jemně růžové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47084

Ingredience

1 kg Cukr želírovací
2 kg Rybíz bílý
3 ks Třešně
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 84 kcal
Kilojoule 351kJ
6% Sacharidy 21 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 0 g

Želé z rybízu v jemně růžové postup přípravy receptu:

1

Opláchnutý rybíz otrháme ze stopek, tmavé třešně zbavíme stopek a pecek (pecky můžeme ponechat). Obojí dáme do hrnce s vodou, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Potom pokličku poodkryjeme, aby směs nepřetekla, a vaříme do měkka asi 15 minut. Nad velký hrnec nebo mísu zavěsíme síto s pasírovací nebo kuchyňskou utěrkou, nalijeme do něj rozvařenou směs a necháme dobře vykapat několik hodin nebo nejlépe přes noc.

2

Z odkapané rybízové směsi do hrnce odlijeme 1100 ml, přidáme želírovací cukr, uvedeme do varu a vaříme asi 4 minuty, po 4 minutách provedeme želírovací zkoušku. Dopadla-li zkouška dobře, ihned zavařeninu plníme do připravených sklenic a dobře uzavřeme.

Poznámka

Jemně růžovou barvu získá želé přidáním tmavě červených třešní. Želírovací zkouška – před uplynutím doby vaření vyjmeme z vroucí zavařeniny vařečku a necháme horkou hmotu odkapat. Pokud je poslední kapka tuhá, bude tuhá i zavařenina, jinak necháme povařit ještě 1-2 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept