Recept

Vepřové plátky plněné cibulí a slaninou

  • Rumunsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47111

Ingredience

150 g Anglická slanina
4 ks Cibule
400 ml Hovězí vývar základní
30 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
60 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,028 kcal
Kilojoule 4 302kJ
8% Sacharidy 29 g
106% Tuky 79 g
48% Sodík 958 mg
86% Bílkoviny 48 g

Vepřové plátky plněné cibulí a slaninou postup přípravy receptu:

1

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany posypeme strouhankou. Cibuli nakrájíme na nudličky, slaninu na tenčí plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.

2

Na másle zpěníme cibuli dorůžova. Na plátky masa položíme slaninu, navrstvíme smaženou cibuli, zarolujeme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce a ze všech stran osmažíme na oleji. Poté je zalijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem. Je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.

3

Měkké závitky zbavíme jehel a servírujeme přelité šťávou a sypané petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept