Jednoduchý recept

Tuňák se salátem z rajčat a bílých fazolí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 47126
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

30 g Bazalka
70 g Cibule červená
100 g Fazole bílé
30 ml Ocet vinný
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 špetka Sůl
300 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 358kJ
6% Sacharidy 20 g
22% Tuky 17 g
5% Sodík 90 mg
43% Bílkoviny 24 g

Tuňák se salátem z rajčat a bílých fazolí postup přípravy receptu:

1

Bílé fazole den předem namočíme do vody a necháme je ve vodě celou noc, aby nabobtnaly. Připravíme středně velký hrnec. Do něho vlijeme osolenou vodu a vsypeme nabobtnalé fazole. Vodu osolíme a fazole vaříme, dokud nejsou úplně měkké. Pak je odložíme a necháme vychladnout. Omytá rajčata a oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky o velikosti asi 1 centimetr.

2

Kostky cibule a rajčat vsypeme do mísy a přidáme k nim uvařené a scezené bílé fazole. Lehce promícháme. Osolíme, opepříme. Přilijeme ke směsi ocet a část olivového oleje.

3

Čerstvého syrového tuňáka pokrájíme na tenké plátky. Na talíře rozdělíme rajčatovo-cibulovo-fazolový salát a zasypeme ho nasekanou bazalkou. Pokapeme zbytkem olivového oleje. Pak na něm navrstvíme plátky tuňáka. Servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept