Tuňák se salátem z rajčat a bílých fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák se salátem z rajčat a bílých fazolí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 47126 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 g | Bazalka |
70 g | Cibule červená |
100 g | Fazole bílé |
30 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 330,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Ocet vinný, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Fazole bílé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tuňák se salátem z rajčat a bílých fazolí postup přípravy receptu:
1 | Bílé fazole den předem namočíme do vody a necháme je ve vodě celou noc, aby nabobtnaly. Připravíme středně velký hrnec. Do něho vlijeme osolenou vodu a vsypeme nabobtnalé fazole. Vodu osolíme a fazole vaříme, dokud nejsou úplně měkké. Pak je odložíme a necháme vychladnout. Omytá rajčata a oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky o velikosti asi 1 centimetr. |
2 | Kostky cibule a rajčat vsypeme do mísy a přidáme k nim uvařené a scezené bílé fazole. Lehce promícháme. Osolíme, opepříme. Přilijeme ke směsi ocet a část olivového oleje. |
3 | Čerstvého syrového tuňáka pokrájíme na tenké plátky. Na talíře rozdělíme rajčatovo-cibulovo-fazolový salát a zasypeme ho nasekanou bazalkou. Pokapeme zbytkem olivového oleje. Pak na něm navrstvíme plátky tuňáka. Servírujeme. |