Polévka s opečenými rajčaty

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Italský chléb Tramezzini rozložíme na pečicí plech. Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech s chlebem do ní vložíme. Necháme ho 2 minuty opékat. Omytá rajčata (připravíme si kilo čerstvých zralých rajčat, dalších 250 gramů později vezmeme z konzervy) si nakrájíme na plátky a buď naskládáme na gril, nebo je opečeme na pánvi. Pak sundáme rajčata z plotny, přeložíme je do misky a vložíme do ledničky, kde je necháme vychladnout. Chladná opečená rajčata dáme do kuchyňského mixéru a přidáme k nim ještě 250 gramů konzervovaných rajčat včetně šťávy. Rozmixujeme je dohladka. Ke směsi v mixéru přilijeme vinný ocet, olivový olej, pocukrujeme, osolíme, opepříme a přidáme opečený chléb. Vše znovu rozmixujeme a dáme do chladničky vychladit. Do hlubokých talířů rozdělíme na malé kousky nakrájený sýr mozzarella a čerstvou bazalku. Pak sýr přelijeme studenou polévkou. Na závěr ještě dochutíme zakápnutím olivovým olejem a čerstvě namletým pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.