Jednoduchý recept

Kuřecí řízky po židovsku

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47134

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Citrony
300 g Houby sušené
600 g Kuřecí prsa
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 852 kcal
Kilojoule 3 566kJ
16% Sacharidy 56 g
54% Tuky 41 g
19% Sodík 384 mg
114% Bílkoviny 64 g

Kuřecí řízky po židovsku postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme nejméně na 30 minut do vody. Cibuli oloupeme, v pánvi na rozpáleném sádle (50 g) osmažíme do zlatova, přidáme scezené houby, podusíme asi 15 minut.

2

Kuřecí prsa umyjeme, osušíme, osolíme, paličkou přes potravinářskou folii naklepeme, opepříme, posypeme je moukou z obou stran. V pánvi rozpálíme olej, z obou stran maso osmažíme do zlatova.

3

Opečené řízky naskládáme na jinou pánev nebo do hrnce, přidáme scezené houby s cibulí, zalijeme vínem a pod poklici za občasného míchání dusíme 30 minut.

4

Hotové řízky stáhneme ze sporáku, necháme 10 minut pod poklicí a následně dělíme porce na talíře, které s vhodnou přílohou a plátky citronu podáváme.

Poznámka

Takto připravené řízky podáváme s dušenou rýží jako hlavní teplé jídlo. Talíře s připraveným porcemi můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept