Jednoduchý recept

Zavařenina s celými višněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47147

Ingredience

500 g Cukr želírovací
2 cl Griotka
1,8 kg Višně
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 377kJ
3% Sacharidy 11 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 0 g

Zavařenina s celými višněmi postup přípravy receptu:

1

Z omytých a vypeckovaných višní navážíme 1,4 kg a nasypeme do velkého hrnce, na středním plameni přivedeme k varu a až ovoce začne bublat, hrnec odstavíme z plamene a zamícháme želírovací cukr 3plus1.

2

Připravenou směs nalijeme do studené mísy a nejméně 12 hodin necháme v klidu. Po 12 hodinách odleželou směs přelijeme zpátky do hrnce, vaříme asi 2 minuty a uděláme želírovací zkoušku. Je-li želírovací zkouška v pořádku přilejeme třešňovici, zamícháme a plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic a dobře uzavřeme. Můžeme také 1-2 sklenice naplnit rosolem bez plodů.

Poznámka

Želírovací zkouška – před uplynutím doby vaření vyjmeme z vroucí zavařeniny vařečku a necháme horkou hmotu odkapat. Pokud je poslední kapka tuhá bude tuhá i zavařenina, jinak necháme povařit ještě 1-2 minuty. Višňová zavařenina je výborná s jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept