Celozrnný makový kolář

75 min.
Evropa

Ingredience

    • 350gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 100gramůMák mletý
    • 80gramůCukr krupice
    • 2,5gramyDroždí sušené
    • 1kusVejce slepičí
    • 20gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 50gramůRozinky tmavé
    • 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a mletým mákem. Ve druhé míse rozšleháme vejce s cukrem, droždím a trochou mléka. Rozšlehané vejce pak se zbytkem mléka pomalu přimícháváme do směsi mouky a máku. Nakonec vsypeme rozinky, vše důkladně promícháme.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez míchadel vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto, rovnoměrně ho rozprostřeme.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, je moučník upečený, nečekáme na ukončení programu a pekárnu vypneme dříve.
  • 4
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní koláč opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme a koláč necháme zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.