Jednoduchý recept

Zavařenina z vodního melounu s čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47155

Ingredience

200 g Borůvky
500 g Cukr želírovací
4 polévková lžíce Limetková šťáva
1,8 kg Meloun vodní
250 ml Pomerančová šťáva
50 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 46 kcal
Kilojoule 194kJ
3% Sacharidy 11 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g

Zavařenina z vodního melounu s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Z vodního melounu oloupeme slupku, navážíme 800 g dužiny, kterou nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přilijeme limetovou a pomerančovou šťávu, rozmixujeme tak, aby pecičky zůstaly celé. Pyré propasírujeme přes síto nebo pomeleme v pasírovacím mlýnku.

2

Rozmixovanou a propasírovanou ovocnou směs přelijeme do většího hrnce, přisypeme opláchnuté a dobře okapané borůvky, vše smícháme s želírovacím cukrem v poměru tři ku jedné. Za neustálého míchání přivedeme k varu, vaříme přibližně 4 minuty na silném ohni, směs bude probublávat. Po 4 minutách odstavíme z ohně, přimícháme nastrouhanou hořkou čokoládu. Hotovou zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic, pořádně uzavřeme.

Poznámka

Místo čokolády můžeme použít čokoládovou polevu. Zavařenina se dobře hodí například k vyuzené šunce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept