Jednoduchý recept

Třešně v zavařenině s červeným vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47156

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
500 g Cukr moučkový
20 g Jablečný pektin
1250 g Třešně
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 380kJ
22% Sacharidy 78 g
1% Tuky 0 g
1% Sodík 13 mg
1% Bílkoviny 1 g

Třešně v zavařenině s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Z omytých a vypeckovaných třešní navážíme 1 kg, nasypeme do hrnce, přidáme citronovou šťávu a cukr (2 lžíce cukru si odložíme). Na mírném ohni přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Směs přelijeme do studené mísy, ve které necháme alespoň 12 hodin v klidu.

2

Třešňovou směs přecedíme zpět do hrnce, přivedeme k varu a na středním ohni vaříme 5 minut, přisypeme třešně, přilijeme červené víno a opět vaříme 5 minut, hrnec odstavíme z ohně a necháme chladnout 1-2 hodiny. Jablečný pektin smícháme se 2 lžícemi cukru a po troškách přisypáváme za neustálého míchání. Směs znovu zahřejeme a vaříme 2-3 minuty, uděláme želírovací zkoušku a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.

Poznámka

Červené víno nahradíme jablečnou šťávou. Zavařeninu můžeme použít místo brusinek. Želírovací zkouška – před uplynutím doby vaření necháme horkou hmotu odkapat. Pokud je poslední kapka tuhá, bude tuhá i zavařenina, jinak necháme povařit ještě 1-2 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept