Jednoduchý recept

Jahodová marmeláda z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47169

Ingredience

500 g Cukr krupice
1 kg Jahody zahradní
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
27% Sacharidy 96 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jahodová marmeláda z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Jahody dobře omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce s trochou vody, rozvaříme na kaši. Kaši propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly dáme 1 kilogram jahodové kaše, formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program "džem" a pekárnu zapneme.

3

Po skončení programu formu v rukavici opatrně vyjmeme, ke směsi přidáme cukr. Formu vložíme zpět do pekárny, znovu nastavíme a spustíme program džem. Po jeho ukončení by marmeláda již měla být hustá. V případě potřeby je možné program "džem" znovu zopakovat. Nemusíme ho nechat doběhnout až do konce, pekárnu lze vypnout, když marmeláda dosáhne námi požadované hustoty.

4

V průběhu programu dobře umyjeme zavařovací sklenice, dáme je na plech a necháme ve středně vyhřáté troubě sterilizovat.

5

Hotovou marmeládu přendáme do sklenic a vložíme je do trouby vyhřáté na 100 stupňů. Až bude povrch marmelády zaschlý, sklenice z trouby vyjmeme a marmeládu necháme vychladnout. Uzavřené sklenice skladujeme v chladnu.

Poznámka

Stejným způsobem připravujeme marmeládu i z jiných druhů ovoce, např. z broskví, švestek, hrušek, jablek nebo z jejich směsí. Krupicový cukr je možné nahradit stejným množstvím cukru třtinového. Doba přípravy a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept