Jednoduchý recept

Jablečný kompot z domácí pekárny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47171

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 kávová lžička Hřebíček
600 g Jablka
1 kávová lžička Skořice mletá
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 764kJ
13% Sacharidy 47 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
1% Bílkoviny 0 g

Jablečný kompot z domácí pekárny postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Pak je nakrájíme na čtvrtky nebo na kousky.

2

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy bez nasazených míchadel vložíme nakrájená jablka, přilijeme vodu, přidáme cukr, skořici a hřebíček. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme.

3

V průběhu programu zkontrolujeme měkkost ovoce, v případě potřeby pekárnu vypneme a program ukončíme dříve.

Poznámka

Stejným způsobem připravujeme kompot i z jiných druhů ovoce - např. z broskví, švestek, hrušek, angreštu nebo jejich směsi. Krupicový cukr je možné nahradit stejným množstvím cukru třtinového. Doba přípravy a název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept