Jednoduchý recept

Závin z listového těsta upečený v domácí pekárně

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Závin z listového těsta upečený v domácí pekárně 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47176

Ingredience

50 g Cukr krupice
10 g Cukr vanilka
300 g Jablka
200 g Listové těsto
1 hrst Mouka pšeničná hladká
5 g Máslo čerstvé
75 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
13% Sacharidy 48 g
25% Tuky 19 g
0% Sodík 1 mg
12% Bílkoviny 7 g

Závin z listového těsta upečený v domácí pekárně postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Ořechy nasekáme na jemno. V míse jablka a ořechy smícháme s cukrem.

2

Listové těsto na pomoučněné pracovní ploše rozválíme na plát. Na něj rozprostřeme směs jablek s ořechy a cukrem a těsto zabalíme.

3

Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy bez nasazených míchadel položíme závin, lehce ho potřeme rozpuštěným máslem a formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro pečení, pekárnu zapneme.

4

V průběhu programu stav pečení závinu zkontrolujeme. Pokud je upečený, program ukončíme a pekárnu vypneme ještě před automatickým koncem programu.

5

Formu z pekárny v rukavicích vyndáme a závin z ní opatrně vyklepneme. Mírně vychladlý naporcujeme a podáváme. Můžeme posypat moučkovým cukrem nebo ho ozdobit šlehačkou.

Poznámka

Stejným způsobem můžeme připravit i jiné sladké záviny s různými druhy ovoce, ale i záviny slané - např. se sýrem nebo masem. Doba pečení i název programu se mohou lišit podle typu domácí pekárny.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Závin z listového těsta upečený v domácí pekárně
Super závin a to bez trouby, jen v pekárně:-) Doporučuji všem, je skvělý.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept