Vejce zapékaná s chlebem a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce zapékaná s chlebem a cibulí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4718 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 515,0mg |
Draslík | 245,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pórek, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce zapékaná s chlebem a cibulí postup přípravy receptu:
1 | V pekáčku rozehřejeme větší část tuku. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli a chléb nakrájený na hranolky. |
2 | Cibuli a chléb opečeme, zalijeme rozšlehanými osolenými vejci, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. |
3 | Zapékáme v předehřáté troubě, až vejce ztuhnou a sýr vytvoří kůrku. |
4 | Před podáváním pokrm posypeme jemně nakrájenou pórkovou natí. |