Jednoduchý recept

Pšeničný chléb celozrnný s medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 47180

Ingredience

1 kostka Droždí
1 kávová lžička Med včelí
200 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná celozrnná
1 kávová lžička Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 409kJ
18% Sacharidy 63 g
5% Tuky 3 g
16% Sodík 317 mg
22% Bílkoviny 13 g

Pšeničný chléb celozrnný s medem postup přípravy receptu:

1

Mléko vlijeme do mísy, přidáme med a droždí, promícháme a necháme několik minut odpočinout. Přilijeme olej, přisypeme sůl, mouku, na pomoučněném válu prohněteme. Zakryté utěrkou necháme kynout na teplém místě cca 60 minut.

2

Z těsta vytvarujeme bochník nebo vložíme do vymazané formy, povrch potřeme olejem, zakryjeme a znovu necháme vykynout. Poté upečeme do zlatova v troubě předehřáté na 200 - 250 °C. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept