Daňčí guláš s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí guláš s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47183 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
250 g | Cibule |
15 g | Citronová kůra |
5 g | Cukr krupice |
1000 g | Dančí maso |
4 g | Koření Zvěřina |
20 g | Marmeláda rybízová |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
5 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý celý |
80 g | Petržel kořen |
100 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
300 g | Veka |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 157,8mg |
Draslík | 719,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 60,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová kůra, Cukr krupice, Dančí maso, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí guláš s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné daňčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, citronovou kůru nastrouháme najemno. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přidáme kousky masa a osmahneme. Maso vyndáme, na sádlo v hrnci nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou a osmažíme dorůžova. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, osolíme, orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme maso, posypeme zvěřinovým kořením, podlijeme trochou vody a podusíme. Přidáme citronovou kůru, zakápneme octem, přimícháme rybízovou marmeládu, dochutíme cukrem a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. |
3 | Před podáváním z guláše vyndáme celé koření, guláš doplníme plátky bílé veky a podáváme. |