Vepřová žebírka pečená na oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka pečená na oleji
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 47190 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 177,0mg |
Draslík | 503,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka pečená na oleji postup přípravy receptu:
1 | Vepřová žebírka omyjeme a maso do poloviny odřízneme od kosti. Naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a mírně opepříme. |
2 | Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme žebírka po obou stranách doměkka. |
3 | Na talířích potřeme žebra máslem, ozdobíme omytým hlávkovým salátem a doplníme dílkem omytého citronu. |
4 | Můžeme podávat s různě upravenými bramborami. |