Vepřová plec na jehle s křenovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec na jehle s křenovou omáčkou
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 47191 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
Křenová omáčka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Křen |
5 polévková lžíce | Mléko zahuštěné neslazené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
125 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 91,2mg |
Draslík | 530,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Sůl, Vepřová plec, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Mléko zahuštěné neslazené, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová plec na jehle s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Příprava omáčky: Žervé smícháme s kondenzovaným mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem. Nakonec vmícháme nastrouhaný křen. |
2 | Omyté maso nakrájíme na menší plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Na jehly střídavě napichujeme osolené a opepřené kousky masa a kolečka cibule. |
3 | Špízy opékáme pod rozpáleným grilem v troubě 4-6 minut. |
4 | Opečené porce stáhneme z jehel, upravíme na talíře a přelijeme studenou křenovou omáčkou. |
5 | Podáváme s čerstvým chlebem. |