Jednoduchý recept

Vepřová plec na jehle s křenovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 47191

Ingredience

4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
2 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
Křenová omáčka
2 polévková lžíce Křen
5 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
125 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 431kJ
11% Sacharidy 38 g
46% Tuky 34 g
38% Sodík 757 mg
51% Bílkoviny 29 g

Vepřová plec na jehle s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Příprava omáčky: Žervé smícháme s kondenzovaným mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem. Nakonec vmícháme nastrouhaný křen.

2

Omyté maso nakrájíme na menší plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Na jehly střídavě napichujeme osolené a opepřené kousky masa a kolečka cibule.

3

Špízy opékáme pod rozpáleným grilem v troubě 4-6 minut.

4

Opečené porce stáhneme z jehel, upravíme na talíře a přelijeme studenou křenovou omáčkou.

5

Podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept