Jednoduchý recept

Mufloní guláš na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47192

Ingredience

600 g Bramborový knedlík
250 g Cibule
60 g Cibule - nať
15 g Feferony
800 ml Hovězí vývar základní
150 g Hříbky čerstvé
30 g Jíška hotová tmavá
2 g Kmín drcený
1000 g Mufloní maso
60 g Máslo čerstvé
20 g Paprika mletá sladká
50 g Paprika červená
2 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
150 g Slanina vepřová
8 g Sůl
400 ml Víno červené
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 927kJ
15% Sacharidy 56 g
35% Tuky 26 g
54% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Mufloní guláš na víně postup přípravy receptu:

1

Maso z mladšího muflona odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, hříbky na plátky, papriku bez jádřince na nudličky, malou feferonku bez semínek nasekáme najemno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmažíme dorůžova. Přidáme kostky masa, prudce osmahneme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Podlijeme vývarem, přidáme česnek a dusíme téměř doměkka. Nyní přisypeme hříbky, papriku, feferonku, přidáme rajčatový protlak, červené víno, zjemníme máslem a dodusíme. Nakonec zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme, podle chutí dosolíme a odstavíme.

3

Guláš na talířích doplníme bramborovým knedlíkem, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept