Zaječí guláš na divoko
130 min.
Ingredience
- 1000gramůZaječí maso
- 400gramůCibule
- 120gramůSádlo škvařené
- 200gramůSlanina vepřová
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyJalovec
- 2gramyTymián sušený
- 2gramyBobkový list
- 25gramůČesnek
- 3gramyMajoránka
- 30gramůJíška instantní
- 30gramůMrkev kořen
- 30gramůPetržel kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 1500mililitrůVoda pitná
- 360gramůChléb výběrový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
42 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zajíce vykostíme, maso odblaníme a nakrájíme na kostky, kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru, kousek cibule, uvaříme zaječí vývar. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme.
- 2Zaječí maso spaříme horkou vodou a opláchneme pod tekoucí vodou. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, na cibulový základ nasypeme kostky masa, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a podusíme ve vlastní šťávě. Ochutíme česnekem, majoránkou a za občasného podlévání vývarem ze zaječích kostí dusíme do měkka. Nakonec přimícháme pokrájenou zeleninu z vývaru, zahustíme instantní jíškou a dodusíme. Před podáváním vyndáme celé koření.
- 3Zaječí guláš podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.