Jednoduchý recept

Zaječí guláš na divoko

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47193

Ingredience

2 g Bobkový list
30 g Celer bulvový
360 g Chléb výběrový
400 g Cibule
3 g Jalovec
30 g Jíška instantní
3 g Majoránka
30 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
20 g Paprika mletá sladká
30 g Petržel kořen
200 g Slanina vepřová
120 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
2 g Tymián sušený
1500 ml Voda pitná
1000 g Zaječí maso
25 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 168kJ
13% Sacharidy 46 g
72% Tuky 54 g
45% Sodík 906 mg
84% Bílkoviny 47 g

Zaječí guláš na divoko postup přípravy receptu:

1

Zajíce vykostíme, maso odblaníme a nakrájíme na kostky, kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru, kousek cibule, uvaříme zaječí vývar. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme.

2

Zaječí maso spaříme horkou vodou a opláchneme pod tekoucí vodou. V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, na cibulový základ nasypeme kostky masa, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a podusíme ve vlastní šťávě. Ochutíme česnekem, majoránkou a za občasného podlévání vývarem ze zaječích kostí dusíme do měkka. Nakonec přimícháme pokrájenou zeleninu z vývaru, zahustíme instantní jíškou a dodusíme. Před podáváním vyndáme celé koření.

3

Zaječí guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept