Zvěřinový guláš trojbarevný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový guláš trojbarevný
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 47202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
4 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
300 g | Jelení maso |
30 g | Jíška instantní |
300 g | Kančí maso |
3 g | Kmín drcený |
200 g | Paprika červená |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Rajčata |
80 g | Sádlo škvařené |
300 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 80,4mg |
Draslík | 946,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Jelení maso, Kančí maso, Kmín drcený, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zvěřinový guláš trojbarevný postup přípravy receptu:
1 | Srnčí, kančí a jelení maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, pokrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na slabé proužky. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme do zlatova, přidáme všechno maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme pivem, dolijeme vodu tak, aby maso bylo celé ponořené, dusíme téměř do měkka. Následně přidáme rajčata, papriky, česnek, posypeme mletou paprikou, provaříme, zahustíme instantní jíškou a dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.