Jednoduchý recept

Jehněčí pečeně marinovaná v zakysané smetaně

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 47217

Ingredience

12 ks Cibulka jarní
1,5 kg Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Limetková šťáva
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
200 ml Vývar zeleninový
200 ml Zakysaná smetana
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 016kJ
2% Sacharidy 6 g
46% Tuky 34 g
16% Sodík 328 mg
64% Bílkoviny 36 g

Jehněčí pečeně marinovaná v zakysané smetaně postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso omyjeme, očistíme a po obou stranách nařízneme. V misce smícháme sůl, pepř, limetkovou šťávu a takto připravenou směs důkladně vetřeme do masa.

2

V další misce smícháme zakysanou smetanu, olej, sůl, najemno nasekaný kopr a touto směsí také maso důkladně potřeme. Potom kýtu uložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat.

3

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Maso vyjmeme z chladničky, vložíme do pečící mísy, přidáme zeleninový vývar, jarní cibulky a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut. Potom teplotu snížíme na 160 stupňů Celsia a pečeme ještě 180 minut. V případě potřeby doléváme vývar.

4

Po upečení maso nakrájíme a servírujeme na připravené talíře. Poléváme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept