Huspenina z telecích nožiček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 270 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Huspenina z telecích nožiček
Celkový čas: | 270 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47227 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
300 g | Hovězí maso zadní |
1 kávová lžička | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí nožičky |
6 l | Voda pitná |
200 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 576,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Telecí nožičky, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Huspenina z telecích nožiček postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso bez kosti nakrájíme na malé kousky a položíme je do většího hrnce. Telecí nožičky důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou, přidáme je do hrnce s masem, kam ještě vložíme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a pod poklici na mírném ohni vaříme přibližně 240 minut. Vaříme tak dlouho, aby se maso oddělovalo od kostí. Dvacet minut před dokončením vaření přisypeme do hrnce polévkovou zeleninu. |
2 | Potom vývar scedíme, nožičky obereme, maso nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpátky do vývaru. Přidáme prolisovaný česnek, posypeme mletou paprikou, podle chuti osolíme, opepříme mletým pepřem, zamícháme. Ještě teplou huspeninu nalijeme na plech nebo na pekáč, který necháme na studeném místě nebo v lednici. |
3 | Ztuhlou hotovou huspeninu krájíme na úhledné porce a na vychlazených mělkých talířích podáváme. |
Poznámka
Huspeninu podáváme studenou s octem, citrónem, ale také s nastrouhaným křenem a chlebem.