Recept

Křehký koláč s vanilkovou náplní

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4723

Ingredience

120 g Cukr moučkový
500 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 350kJ
12% Sacharidy 43 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 87 mg
21% Bílkoviny 12 g

Křehký koláč s vanilkovou náplní postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200C.

2

Z mouky, másla, špetky soli a 75ml vody vypracujeme hladké těsto. Rozválíme na plát a vyložíme jím kulatou rozvírací formu. Zakryjeme pečicím papírem a posypeme fazolemi, aby korpus držel tvar. Pečeme 20minut.

3

Mezitím přivedeme k varu mléko s polovinou cukru a vanilkovým luskem. Promícháme vejce a žloutky a zalijeme vařícím mlékem. Vanilkový lusk vyjmeme. Směs nalijeme na předpečený korpus, teplotu snížíme na 180C a zapékáme ještě 40minut.

4

Upečený koláč posypeme zbytkem moučkového cukru, ozdobíme malinami a vychladlý podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept