Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 47245

Ingredience

450 g Artyčoky
40 g Celer řapíkatý
1 ks Citrony
1 ks Karotka
1 polévková lžíce Máta
30 ml Olej olivový extra panenský
90 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
30 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 897kJ
6% Sacharidy 22 g
18% Tuky 13 g
29% Sodík 588 mg
16% Bílkoviny 9 g

Artyčoky s mátou postup přípravy receptu:

1

Artyčoky omyjeme, odřízneme stvol a spičky, abychom se dostali až na srdíčka. Po očištění vložíme do vody smíchané s citronovou šťávou.

2

Stranou nakrájíme šalotku, karotku, celer a všechnu pokrájenou zeleninu spolu s artyčoky a česnekem uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Artyčoky poté očistíme od chloupků uvnitř a rozkrojíme je na poloviny.

3

Na pánvi rozpálíme olej a lehce na něm opečeme lístky máty, sušená rajčata a vypeckované olivy. Osolíme, opepříme a smícháme s artyčoky a zeleninou. Posypeme sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz