Jednoduchý recept

Žemlovka s brusinkami a likérem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47249

Ingredience

100 g Brusinky
250 g Chléb toastový
40 g Cukr krupice
40 g Cukr třtinový
80 g Džem meruňkový
1 dl Koňak vaječný
40 g Máslo čerstvé
400 ml Smetana 12% (konzumní)
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
20 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 966kJ
13% Sacharidy 46 g
35% Tuky 26 g
11% Sodík 216 mg
18% Bílkoviny 10 g

Žemlovka s brusinkami a likérem postup přípravy receptu:

1

Dno pekáče vymažeme meruňkovým džemem, stěny máslem. Na dno rozložíme plátky touastového chleba tak, aby se překrývaly a zasypeme sušenými brusinkami.

2

V míse ušleháme vejce, cukr a žloutky do pěny, vmícháme smetanu a vaječný likér. Smetanovým krémem přelijeme toasty a brusinky a chvíli necháme nasáknout. Pekáč vložíme do většího pekáče s vodou, povrch posypeme třtinovým cukrem a žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova 50 minut.

3

Zbytek meruňkového džemu rozmícháme se lžící teplé vody a ještě horkou žemlovku jím potřeme. Necháme asi 15 minut vychladnout, aby krém ztuhl, podáváme mírně teplé, s kopečkem šlehačky na každé porci.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept