Lovecký guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lovecký guláš
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47253 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Chléb konzumní |
3 g | Kmín mletý |
3 g | Majoránka |
50 g | Mouka polohrubá |
3 g | Nové koření mleté |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí maso |
10 g | Sůl |
200 g | Telecí ledviny |
200 g | Telecí mozek |
200 g | Telecí srdce |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 736,0mg |
Draslík | 659,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Sůl, Telecí ledviny, Telecí mozek, Telecí srdce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kmín mletý, Mouka polohrubá, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lovecký guláš postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso vykostíme, kost si ponecháme, srnčí maso, srdce, ledvinku důkladně odblaníme, odřežeme úpony, šlachy a čisté maso nakrájíme na kostky. Mozeček odblaníme a naškrábeme. Nemáme-li srnčí vnitřnosti, použijeme telecí. |
2 | Do pekáčku nasypeme kostky masa, přiložíme srnčí kost, co zbyla z vykošťování, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme mletým novým kořením, ovoníme majoránkou, podlijeme vodou a dáme do trouby péct. Po 20 minutách přimícháme naškrábaný mozeček, posypeme moukou a vrátíme do trouby. Pečeme asi 1 hodinu, guláš v pekáčku promícháme, podle potřeby dolijeme vodu a ještě krátce zapečeme. Před podáváním vyndáme kost. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem. |