Jednoduchý recept

Hrušková marmeláda

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hrušková marmeláda 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 4726

Ingredience

750 g Cukr krupice
1,5 kg Hrušky
20 g Kyselina citrónová
1 hrst Máta

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 480kJ
25% Sacharidy 91 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
1% Bílkoviny 1 g

Hrušková marmeláda postup přípravy receptu:

1

Oloupeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jadřince hrušek a umeleme na masovém strojku.

2

Hruškovou kaši vložíme do hrnce s vodou a za stálého míchání povaříme.

3

Poté směs zvážíme a na kilo přidáme 500g cukru.

4

Vaříme za stálého míchání na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří.

5

Přidáme nakonec kyselinu citronovou.

6

Horkou marmeládu plníme do čistých zavařovacích sklenic.

7

Do každé sklenice vložíme pár lístků čerstvé máty.

8

Poté sklenice uzavřeme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept