Brambory s kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s kaviárem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 47278 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Kaviár |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 125,6mg |
Draslík | 978,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Kaviár, Pažitka, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory s kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Menší brambory oloupeme a vcelku uvaříme ve slané vodě. Pažitku nasekáme na jemno. |
2 | Měkké brambory slijeme, naložíme na servírovací mísu, zasypeme pažitkou, černým i červeným kaviárem, zakapeme citronovou šťávou a opepříme. Ve zvláštní misce podáváme smetanu. |