Jednoduchý recept

Čínská polévka se žampiony a pórkem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47280

Ingredience

1,5 l Hovězí vývar základní
200 g Hrášek
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
3 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 859kJ
7% Sacharidy 27 g
5% Tuky 4 g
62% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Čínská polévka se žampiony a pórkem postup přípravy receptu:

1

Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na půlky, větší na čtvrtky. Pórek očistíme, omyjeme a okapaný nakrájíme na kolečka. Vejce v misce rozšleháme metlou. Solamyl a mouku rozmícháme ve vodě.

2

Nesolený vývar přivedeme v hrci k varu, přisypeme nakrájené žampiony a krátce je povaříme. Pak přisypeme hrášek a polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem a moukou. Po zahuštění přidáme kolečka pórku, zázvor, sůl, pepř a Vegetu. Promícháme a do vařící polévky pomalu kolem okrajů hrnce přiléváme rozšlehaná vajíčka. Polévku už nemícháme, aby se vejce srazila do větších noků.

Poznámka

Hustá sytá polévka, kterou můžeme s pečivem podávat jako hlavní chod k večeři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept