Moučník s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moučník s povidly
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 47282 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
25 g | Cukr krupice |
100 g | Krupice pšeničná |
25 g | Máslo čerstvé |
120 g | Ořechy vlašské |
250 g | Povidla švestková |
30 ml | Rum |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 191,5mg |
Draslík | 190,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice pšeničná, Máslo čerstvé, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moučník s povidly postup přípravy receptu:
1 | Cukr se žloutky utřeme do pěny, přimícháme povidla, rum, nahrubo posekané ořechy a 80 g krupice. Dobře promícháme a na závěr „zabalíme“ tuhý sníh z bílků. |
2 | Moučník vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali zbylou krupicí. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Upečený moučník necháme vychladnout na mřížce. |