Salát z brambor a oliv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z brambor a oliv
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 47291 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
70 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
150 g | Olivy zelené |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 580,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z brambor a oliv postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a nakrájíme na kostičky, olivy nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno. |
2 | V míse přelijeme brambory vývarem, olejem, octem, osolíme a opepříme. Přimícháme cibuli, olivy, petrželovou nať a promícháme. Pod fólií necháme salát v chladničce vychladit. |