Jednoduchý recept

Jelení guláš s játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47297
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Badyán
300 g Chléb konzumní
300 g Cibule
4 g Jalovec
200 g Játra hovězí
1000 g Jelení maso
3 g Kmín celý
3 g Paprika mletá pálivá
40 g Paprika mletá sladká
30 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
50 ml Rum
100 g Sádlo škvařené
3 g Skořice mletá
150 g Slanina vepřová
50 g Strouhanka
10 g Sůl
1000 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 312kJ
12% Sacharidy 43 g
54% Tuky 40 g
81% Sodík 2 g
108% Bílkoviny 61 g

Jelení guláš s játry postup přípravy receptu:

1

Odblaněné jelení maso a hovězí játra nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme nudličky slaniny, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, rozpustíme v tuku, přiložíme kostky masa a jater, orestujeme, okořeníme jalovcem, kmínem, badyánem, skořicí, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř doměkka. Zahustíme strouhankou, dochutíme rumem, provaříme a dodusíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou pažitkou a podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept