Jelení guláš s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš s játry
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47297 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Badyán |
300 g | Chléb konzumní |
300 g | Cibule |
4 g | Jalovec |
200 g | Játra hovězí |
1000 g | Jelení maso |
3 g | Kmín celý |
3 g | Paprika mletá pálivá |
40 g | Paprika mletá sladká |
30 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Rum |
100 g | Sádlo škvařené |
3 g | Skořice mletá |
150 g | Slanina vepřová |
50 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1000 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 268,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra hovězí, Jelení maso, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Pažitka, Rum, Sádlo škvařené, Skořice mletá, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Chléb konzumní, Jalovec, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jelení guláš s játry postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné jelení maso a hovězí játra nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme nudličky slaniny, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, rozpustíme v tuku, přiložíme kostky masa a jater, orestujeme, okořeníme jalovcem, kmínem, badyánem, skořicí, osolíme, opepříme, krátce orestujeme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř doměkka. Zahustíme strouhankou, dochutíme rumem, provaříme a dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou pažitkou a podáváme s čerstvým chlebem. |