Jednoduchý recept

Domácí veka z žitné mouky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 47299

Ingredience

1,5 kávová lžička Droždí sušené
1 kávová lžička Kmín celý
200 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná celozrnná
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mouka žitná
3 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 734kJ
21% Sacharidy 75 g
9% Tuky 7 g
16% Sodík 314 mg
25% Bílkoviny 14 g

Domácí veka z žitné mouky postup přípravy receptu:

1

Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, mléko, olej, sůl, kmín, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Pekárna těsto uhněte, poté jej vyklopíme na pomoučený vál a lehce prohněteme. Těsto rozdělíme na 2 části a vytvarujeme z nich 2 podlouhlé veky. Přikryjeme je olejem potřenou potravinovou fólií a necháme 20 minut kynout. Poté je upečeme v předehřáté troubě 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept