Jednoduchý recept

Sladkokyselá vepřová žebírka na čínský způsob

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47301
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Kapie
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 polévková lžíce Solamyl
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vepřová žebra
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 36 kcal
Kilojoule 152kJ
2% Sacharidy 9 g
0% Tuky 0 g
5% Sodík 104 mg
1% Bílkoviny 1 g

Sladkokyselá vepřová žebírka na čínský způsob postup přípravy receptu:

1

Žebírka nasekáme na 4 až 6 cm dlouhé kousky a osmažíme je ve větším kastrolu. Pokud jsou tučná, smažíme je bez tuku, k libovým přilijeme trochu oleje. Žebírka smažíme zvolna za stálého míchání, vypečený tuk sléváme. Maso změkne za 30 až 45 minut. Když je měkké, slijeme přebytečný olej a kastrol odstavíme z ohně.

2

V druhé pánvi připravíme omáčku. Vlijeme vodu a přivedeme ji k varu, přidáme sójovou omáčku, ocet, cukr, Solamyl, podle chuti chilli, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a omáčku vaříme, dokud nezhoustne. Měla by mít sklovitou konzistenci a nestékat.

3

Do omáčky vložíme osmažené maso a necháme chvíli zaležet.

4

Zatím omyjeme kapii, rozpůlíme ji, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky nebo malé kousky. opláchneme nať petrželky a nasekáme ji na jemno. Kapií i petrželkou pak na talíři ozdobíme maso.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou je rýže, můžeme ale podávat i s houskovým knedlíkem, případně jen s pečivem. Nejlépe vypadá na bílém servírovacím talíři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept