Jednoduchý recept

Čínské masové kuličky

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47302

Ingredience

3 polévková lžíce Bramborová kaše sušená
1 ks Kapie
0,5 kávová lžička Kmín mletý
1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
1 ks Okurka salátová
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Vegeta
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
1 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 023kJ
4% Sacharidy 13 g
21% Tuky 15 g
13% Sodík 261 mg
25% Bílkoviny 14 g

Čínské masové kuličky postup přípravy receptu:

1

Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii rozpůlíme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na malé kousky.

2

Vejce v misce rozšleháme metlou.

3

Mleté maso vložíme do velké mísy a postupně k němu přimícháme vodu a rozšlehané vejce. Pak přidáme zázvor, kmín a Vegetu, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme bramborovou sušenou kaši a nakonec kypřicí prášek. Směs důkladně promícháme a necháme chvíli odležet.

4

Z masové směsi vytvoříme kuličky a ty smažíme do zlatova v pánvi na rozpáleném oleji.

5

Na okraj servírovacího talíře nebo mísy položíme dokola kolečka okurky, doprostřed dáme masové kuličky, posypeme je nakrájenou kapií a teplé podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je pečivo. Masové kuličky na čínský způsob jsou proti podobným českým karbanátkům díky sušené bramborové kaši a prášku do pečiva nadýchanější a jemnější. Pokud bramborovou sušenou kaši nahradíme v receptu hladkou moukou, můžeme pak ze směsi tvořit malé knedlíčky, které lze zavařit do polévky místo knedlíčků játrových.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept