Čínské masové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské masové kuličky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47302 |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bramborová kaše sušená |
1 ks | Kapie |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Vegeta |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
1 dl | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 589,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše sušená, Kypřicí prášek do pečiva, Okurka salátová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čínské masové kuličky postup přípravy receptu:
1 | Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii rozpůlíme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na malé kousky. |
2 | Vejce v misce rozšleháme metlou. |
3 | Mleté maso vložíme do velké mísy a postupně k němu přimícháme vodu a rozšlehané vejce. Pak přidáme zázvor, kmín a Vegetu, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme bramborovou sušenou kaši a nakonec kypřicí prášek. Směs důkladně promícháme a necháme chvíli odležet. |
4 | Z masové směsi vytvoříme kuličky a ty smažíme do zlatova v pánvi na rozpáleném oleji. |
5 | Na okraj servírovacího talíře nebo mísy položíme dokola kolečka okurky, doprostřed dáme masové kuličky, posypeme je nakrájenou kapií a teplé podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je pečivo. Masové kuličky na čínský způsob jsou proti podobným českým karbanátkům díky sušené bramborové kaši a prášku do pečiva nadýchanější a jemnější. Pokud bramborovou sušenou kaši nahradíme v receptu hladkou moukou, můžeme pak ze směsi tvořit malé knedlíčky, které lze zavařit do polévky místo knedlíčků játrových.