Recept

Steaky z divočáka se smržovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 47321

Ingredience

640 g Kančí maso
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
2 ks Rozmarýn čerstvý
10 ks Smrže sušené
3 špetka Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 715kJ
29% Sacharidy 103 g
30% Tuky 22 g
13% Sodík 254 mg
126% Bílkoviny 71 g

Steaky z divočáka se smržovou náplní postup přípravy receptu:

1

Smrže namočíme na 1 hodinu do studené vody. Oloupeme a jemně nasekáme šalotku. Pórek očistíme, podélně rozpůlíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky.

2

Smrže vyndáme z vody, důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vymačkáme a nakrájíme na kostičky.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a podusíme v něm polovinu šalotek, smrže a pórek. Po 3 minutách osolíme, opepříme, pánev dáme ze sporáku a směs necháme vychladnout.

4

Maso krátce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a dobře osušíme kuchyňským papírem. Do každého steaku prořízneme malou kapsu, naplníme ji trochou smržové směsi a zajistíme párátkem.

5

Steaky osolíme, opepříme a obrátíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme máslo a steaky v něm pečeme při vysoké teplotě po každé straně asi 2-3 minuty. Podáváme ozdobené čerstvě nasekanou směsí rozmarýnu a tymiánu.

Poznámka

Máslo bylinkové - Máslo přepuštěné = Máslo Ghee

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept