Steaky z divočáka se smržovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky z divočáka se smržovou náplní
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 47321 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
640 g | Kančí maso |
2 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
4 ks | Šalotka |
10 ks | Smrže sušené |
3 špetka | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 798,0mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kančí maso, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Smrže sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Steaky z divočáka se smržovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Smrže namočíme na 1 hodinu do studené vody. Oloupeme a jemně nasekáme šalotku. Pórek očistíme, podélně rozpůlíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Smrže vyndáme z vody, důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vymačkáme a nakrájíme na kostičky. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a podusíme v něm polovinu šalotek, smrže a pórek. Po 3 minutách osolíme, opepříme, pánev dáme ze sporáku a směs necháme vychladnout. |
4 | Maso krátce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a dobře osušíme kuchyňským papírem. Do každého steaku prořízneme malou kapsu, naplníme ji trochou smržové směsi a zajistíme párátkem. |
5 | Steaky osolíme, opepříme a obrátíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme máslo a steaky v něm pečeme při vysoké teplotě po každé straně asi 2-3 minuty. Podáváme ozdobené čerstvě nasekanou směsí rozmarýnu a tymiánu. |
Poznámka
Máslo bylinkové - Máslo přepuštěné = Máslo Ghee