Jednoduchý recept

Dušené jehněčí maso po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47328
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Cukr krupice
750 g Jehněčí kýta
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Vegeta
1,5 l Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 095kJ
3% Sacharidy 12 g
45% Tuky 34 g
8% Sodík 156 mg
65% Bílkoviny 37 g

Dušené jehněčí maso po čínsku postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony opláchneme a nakrájíme na čtvrtky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cukr a mícháme. Když se směs zbarví do hněda, přidáme nakrájené maso a smažíme ho v karamelu, dokud se nevypaří všechna případná voda, kterou maso pustí. Potom za stálého míchání přidáme zázvor, sójovou omáčku a žampiony. Směs zalijeme vodou a necháme pod pokličkou pomalu na mírném ohni dusit, dokud maso není měkké. Pokud je třeba, přiléváme vodu. Když je maso měkké, dochutíme šťávu Vegetou a osolíme ji, pak přimícháme prolisovaný česnek. Omáčku důkladně promícháme, prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou je vařená rýže. Maso ale můžeme podávat i s vařenými bramborami, knedlíky nebo jen s pečivem. Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept