Čínské zelí s vepřovým bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínské zelí s vepřovým bůčkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47331 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřový bok |
2 dl | Voda pitná |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 346,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čínské zelí s vepřovým bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky, promícháme s polovinou sójové omáčky a necháme odležet. |
2 | Z listů zelí odkrojíme silnější spodní dužnaté části, opláchneme je, necháme okapat a pak šikmo nakrájíme. |
3 | V míse metlou smícháme vodu, druhou polovinu sójové omáčky, Solamyl, cukr a ocet. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj nakrájený bůček, posypeme chilli kořením a prudce za stálého míchání 3 minuty smažíme. Pak přidáme nakrájené zelí, smažíme a mícháme ještě 5 minut. Směs zalijeme vodou se Solamylem a přísadami. Stále mícháme a když omáčka začne houstnout, odstavíme pánev z ohně. Omáčka by měla být hnědá, zelí sklovité, lesklé a průhledné. |
Poznámka
Tradiční čínské mírně pálivé jídlo s nakyslou chutí. Nejvhodnější přílohou je vařená rýže nebo pečivo.