Jednoduchý recept

Vepřové maso s květákem po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47333

Ingredience

1 kávová lžička Kmín mletý
1 ks Květák
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
100 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
7% Sacharidy 27 g
29% Tuky 22 g
30% Sodík 605 mg
39% Bílkoviny 22 g

Vepřové maso s květákem po čínsku postup přípravy receptu:

1

Květák rozebereme na růžičky, opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

2

V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, přidáme pokrájené maso a promícháme.

3

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme růžičky květáku, ihned je osolíme, aby pustily vodu a rychleji změkly. Květák za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, poté pánev odstavíme.

4

Na druhé pánvi rozpálíme zbylý olej, na něm zprudka osmahneme maso, obalené v Solamylové směsi. Smažíme přibližně 2 minuty, až zbělá, přidáme sójovou omáčku, kmín, papriku a sůl. Nakonec přisypeme osmahnutý květák, dochutíme octem, důkladně promícháme a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Ke květáku můžeme přidat i hrst zeleného hrášku. Chuť se výrazně nijak nezmění, hrášek se přidává spíše pro ozdobu a barevnost.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept