Kořenová zelenina s vepřovým masem po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořenová zelenina s vepřovým masem po čínsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47334 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 kávová lžička | Vegeta |
50 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 209,9mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Ocet vinný, Petržel kořen, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mrkev kořen, Olej olivový, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kořenová zelenina s vepřovým masem po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer a petržel oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na delší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na nudličky. |
2 | V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, do směsi přidáme maso, promícháme. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm zprudka smažíme přibližně 2 minuty. Když zbělá, přidáme připravenou zeleninu a za stálého míchání smažíme dalších 5 - 8 minut. Na závěr přisypeme kmín, zázvor, Vegetu, osolíme a dochutíme octem. Směs důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Maso je možné přiipravit stejným způsobem například jen s mrkví nebo celerem. Chutná je také samotná zeleninová směs bez masa s kořením.