Jednoduchý recept

Vepřový bůček s fazolovými lusky po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47338

Ingredience

150 g Fazole bílé sterilované
0,5 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Ocet vinný
3 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Vegeta
350 g Vepřový bok
2 polévková lžíce Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 117kJ
3% Sacharidy 10 g
62% Tuky 47 g
2% Sodík 32 mg
20% Bílkoviny 12 g

Vepřový bůček s fazolovými lusky po čínsku postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, sterilované fazole scedíme přes síto, necháme okapat.

2

Kousky masa prudce osmažíme na rozpálené pánvi bez oleje. Když se z masa vypeče tuk, přidáme do pánve sójovou omáčku, kmín a 2 lžíce teplé vody. Směs důkladně promícháme. Pokud je maso křehké a nerozpadá se, přisypeme okapané fazole, přidáme prolisovaný česnek, Vegetu, ocet. Vše zamícháme, směs v pánvi opatrně obrátíme a necháme ještě chvilku prohřát.

3

Rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme pokrájené naložené plátky masa. Necháme maso zbělat, přilijeme druhou polovinu oleje a přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, dolijeme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme, smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Rychlé, chutné a typicky čínské jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept